Despre

14689814_10209394239871286_1675524922_o

De la camera obscură la bucuria fotografiei

Totul a pornit la 14 ani, cu o cameră obscură improvizată în apartamentul părinților mei. A fost dragoste la prima vedere, o lume magică alb-negru care m-a captivat instantaneu. Anii au trecut, adolescența s-a transformat în viață de adult, cu tot cu efervescența jobului la o multinatională. Oportunități, deschideri, proiecte, experimente, multă muncă… prea multă. La un moment dat, am realizat că am pierdut din vedere ce e important cu adevărat: bucuria de a face ceea ce îmi place. Eram o mașină eficientă, dar nefericită.

Aici a intervenit revenirea la fotografie. O revenire ca o gură de aer proaspăt, o reîntoarcere la pasiunea mea dintotdeauna. Acum, când fotografiez un eveniment, nu văd doar o serie de cadre, ci o poveste, o emoție, o clipă unică ce merită eternizată. Surprind expresii sincere, momente memorabile care sfidează timpul. Iar satisfacția e uriașă când văd că lentila mea devine catalizator pentru artă sau pentru amintiri de neprețuit.

Sunt Iulian Ratescu și îmi place să spun povești prin fotografii. Povești despre oameni, despre bucurie, despre viață. Te invit să descoperi lumea mea!

Director Firme